zaterdag 3 mei 2014

Terrasboot

De brug is nauwelijks te herkennen als brug. Vlak en breed en met een weinig opvallende leuning. De no nonsense naam voegt daar weinig toe: Constructiebrug. Toch is deze brug op het kruispunt van Westvest en Westlandse weg belangrijk voor de dwarsverbinding onder en straks over het spoor.
Bij de bouw van de spoortunnel is het altijd goed opletten voor fietsers en automobilisten. Verkeerslichten en rood-witte blokken die het verkeer op het onoverzichtelijke kruispunt aan de stadskant van de Irenetunnel in goede banen proberen te leiden. Rijbanen die geregeld worden omgelegd, fietsers en voetgangers die daar moeten oversteken. Onlangs nog is de weg en het fietspad verplaatst van het midden van de brug naar de kant van de Hooikade. Het voetpad loopt nu door een blauwe container. Veiliger en beter, dat wel.
Rond deze brug is afgelopen jaren van alles te doen geweest. Commotie was er vorig jaar toen de kapper (“ O,Jan wat zit je haar mooi”) op de hoek van de Hooikade een berg zand voor zijn deur kreeg. Niet tijdelijk zoals ze eerst dachten, maar definitief  vanwege de hogere ligging van de weg. Ook de fietsroute over de kade gaf rumoer. Het terras van Grand Café Huszàr moest er voor wijken. Fijn als je als uitbater je nering wilt verbeteren. Toch is hier niet alles kommer en kwel.

Sinds kort  is er een terras op het water voor Grand Café Huszàr 
Op dit kruispunt bij de Zuidkolk is de toekomst al begonnen. Inmiddels ligt er, waarschijnlijk als genoegdoening voor geleden schade, een terrasboot voor het Grand Café , dwars op de kade. Je kunt er een sloep huren om Delft over het water te verkennen. Het wordt een toplocatie bij dit kruispunt van belangrijke fietsroutes met vrij uitzicht over het water. Hier duikt straks het fietspad onder de Constructiebrug door en loopt uit in de nieuwe ondergrondse fietsenstalling bij het station. Veel potentiele klanten voor het café dus kassa voor de uitbater. Nu wel.


guwie






geplaats 1 mei 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten